3. nädala kodutöö

Kui palju on mõjutanud uus meedia tavameediat? Ilmselt on tänapäeval keeruline mõnikord nende piire eristada. Kas ajalehe veebiväljaanne loetakse tavameedia alla või on tegemist uue meediaga? Järgitakse ikkagi ajakirjanduse põhimõtteid, samas võib see sama ajaleht omada ka sotsiaalmeedia kontot, mille kaudu edastada uudiseid kiiresti.

Positiivne: globaalsus

Leitav informatsioon ei ole enam seotud ainult inimeste asukohaga. Paljud ajalehed ilmuvad ainult paberi peal ühes riigis, kui nende veebiväljaanded on kättesaadavad üle maailma. Lisaks mängib olulist rolli ka oluliste uudiste jagamine üle maailma, kui asukoha riigis puudub sõnavabadus kohalikus meedias. Sellised piirkonnast mitte olenevad uudised jõuavad interneti kaudu rohkemate inimesteni ning on keerulisem tsensuuri teostada.

Negatiivne: infomüra

Tavameedia üritus sammu pidada kiire infovooga, mida pakuvad erinevad sotsiaalsed platvormid, tekitab olukorra, kus uudisekünnise ületatamine ei tähenda enam midagi. Kui välja jätta valeinfo levitamine, siis juba kogu kättesaadava teabe kogus teeb silme eest kirjuks. Kuidas saab eristada antud juhul tähtsat teavet, mille teadmine võib olla hädavajalik. Praegu hoiatakse pensioni väljamaksete järgse suurema pettukõnede eest. Kui paljudele võib see hoiatus minna kaduma, kuna igal poolt tulevat infot on nii palju, et hädavajalik jääb kahe silma vahele. 

Kokkuvõte

Tavameedia ja uue meedia piirid ei ole enam üldse nii selged, kui need olid paarkümmend aastat tagasi. See võib anda rohkem usutavust liikuvale valede faktidele või vastupidi - vähendada olulise teabe usutavust. 


 

Comments

Popular posts from this blog

10. nädala kodutöö

11. nädala koduöö

14. nädala kodutöö